Fóliázd az autódat úgy, mint az Úriemberek!

Ha valaki azt hinné, csak a filmekben lehet pillanatok alatt csillogó-villogó új színeket adni az autóknak, nagyon téved. Az új Guy Ritchie filmben minden a valóságnak megfelelően zajlik.

Fotó: 3M

Sokan várták már Guy Ritchie új filmjét, ugyanis ebben a rendező visszatér a pályafutása elejére jellemző kemény, szókimondó gengsztermozik hangulatához. Az Úriemberek című filmben Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery, Hugh Grant és Colin Farrell vállalta a főbb szerepeket, de egy rosszfiús, lövöldözéssel és üldözéssel teli akciómozi manapság nem lehet meg gyors és gyönyörű autók nélkül, ezért természetesen itt is felbukkan jó néhány. A színük és a csillogásuk pedig nem valamilyen filmes utómunka eredménye – a legérdekesebb az egészben az, hogy még maga a mozi is megmutatja, hogyan lehet ilyesmije bárkinek. A jelenetekben szereplő legfontosabb autók külső megjelenéséért egyaránt a 3M autós fóliái felelnek. Egyebek mellett egy Alfa Romeo kapott „Military Green”, tehát katonai zöld árnyalatot, egy Range Rover „Gloss Gold Metallic”, azaz fém-hatású arany, míg egy BMW i8 pedig „Atomic Teal”, szabad fordításban atom-türkiz színben pompázik a vásznon. És nem csak szimpla termékelhelyezésről van szó, a 3M autós fóliáit sokkal életszerűbben sikerült beemelni a filmbe. A londoni forgatáson részt vettek ugyanis a 3M szakemberei, akik részletesen betanították a jelenetekben szereplő statisztákat arra, hogyan kell pontosan felvinni egy új 3M fóliát az autókra. Így több snittben is az látható, ahogy a szereplők mögött a háttérben épp folyik a járművek átalakítása, a fólia professzionális, valósághű felvitele.

A garázsban forgatott jelenetekben ugyan nem a 3M szakértői készítették a fóliázást, de betanították előtte a szereplőket, majd végig felügyelték a munkálatokat. Fotók: 3M

A 3M több más terület mellett az autóiparban is jó ideje tevékenykedik, fontos innovációkkal segítve az iparágat. A 3M Wrap Film termékvonal fóliái olyan piacvezető technológiákat használnak, mint a Micro Comply™ valamint a Controltac™, ezáltal kiválóan alkalmazkodnak minden felülettípushoz és formához, továbbá hihetetlen nagy színválasztékban érhetők el matt és csillogó változatban egyaránt. A fóliák felhelyezésekor teljesen elkerülhető az, hogy akár a legapróbb légbuborékok is megmaradjanak az eredeti felület és a fólia között, valamint az új borítás precízen követi a felület minden egyes apró kiszögellését és hajlatát, ezáltal tökéletes és tartós fedést biztosít. Pen Webley, a 3M Észak-Európáért felelős regionális szakértője szerint a filmben kiválóan tudott együttműködni a cég szakembergárdája és a stáb, a garázsban látható jelenetek teljes mértékben a valóságot tükrözik. „Az Alfa Romeo, a Range Rover és a BMW borítása lenyűgözően néz ki a filmvásznon, és egyben kiváló lehetőség arra, hogy megmutassuk mindenkinek, hogyan alakíthatnak át teljesen a fóliáink bármilyen járművet” – magyarázta Webley. Szóval, akinek a moziban megtetszett valamelyik jármű újjávarázsolt külseje, akár saját autóját is Úriemberessé teheti, nem kell hozzá más, csak egy szakképzett karosszériás.

Minden, a filmben látható 3M fóliával készült színkombináció elérhető a vevők számára is. Fotó: 3M