Megvan a Logan MCV, csak egy kicsit másképp – Lada Largus

Az AVTOVAZ belekezdett az új Lada Largus szériagyártásába. Az első példány egy látványos külső elemekkel feldobott Cross verzió. A hasonlóság nem a véletlen műve, ez bizony egy átemblémázott Dacia Logan MCV.

Lada Largus
Fotó: Lada

Miután megszerezte a Lada többségi tulajdonát a Groupe Renault, csak idő kérdése volt, bizonyos francia modellek mikor jelennek meg a nálunk ma már inkább nosztalgikus érzéseket kiváltó orosz márka kínálatában. Nekünk talán az egyik ilyen figyelemre méltó példány a Largus, ami már pár éve része a Lada modellpalettájának. 2019-ben kapott szolid ráncfelvarrást (új lámpatestek, friss rajzolatú lökhárítók), aztán 2021. február 4-én az AVTOVAZ gyárában legördült az első új Largus. Határozottabb világítótestek mellett új hűtőmaszkot, vagányabb ütközőket és új könnyűfémfelniket kapott, belül kicserélték a volánt, a számlapokat, az üléseket és ezentúl akár érintőképernyős infotainment rendszer lapulhat a középkonzolban. A kínálat továbbra is a Largus Universal, a vagány SUV-s kiegészítőkkel feldobott Largus Cross változatokból áll, de természetesen készül belőle áruszállító, valamint mentő – és rendőrautó is. A Lada Largus egyébként Oroszország TOP 10 eladott autója között van, ugyanis kategóriájában az egyetlen hétüléses modell. Ráadásul csak eddig hétszer érdemelte már ki az Orosz Év Autója címet. És bizony ha megnézzük a vonalvezetését, ez bizony nem más, mint az egykori Dacia Logan MCV átemblémázott változata. Többen is csalódottak voltak az új Sandero és Logan bemutatásakor, hogy a kombi Logan nem is szerepelt a tervek között. Nos, úgy tűnik, nem tűnt el a kínálatból a nálunk egyébként kedvenc MCV, csak úgymond átalakult. Az egyetlen probléma ezzel, hogy a Lada kivonult a nyugat-európai piacok többségéről, így Magyarországról is. Tehát nálunk biztosan nem fogják forgalmazni az új Lada Largus-t semmilyen formában. Az elsősorban Oroszországban forgalmazott új Lada Largusnak még nincs hivatalos árlistája, ahogy a motorválasztékról sem tudni részleteket. De akit érdekel az autó, az már jelezheti a helyi Lada forgalmazóknál.

Lada Largus részletek
A Groupe Renault a Lada égisze alatt tovább folytatja a Dacia Logan MCV gyártását. Speciálisan az orosz körülményekhez alakították már eddig is a modellt, az új Largus gyártása most kezdődött az AVTOVAZ üzemében. Eddig 1,6 literes szívó (8 vagy 16 szelepes) benzines motorral, vagy CNG gázos kivitelben kínálták, az új generációról még nem tudni, milyen hajtásláncokat kap. Fotók: Lada