55 évesen is kedvenc – Ford Mustang hír

Az eredeti Mustang 55 évvel ezelőtt, dátum szerint pontosan 1964. április 17-én mutatkozott be. A Ford természetesen nem felejtette el az évfordulót és elkészítette az ünnepi szériát.

Ford Mustang logo
Fotó: Ford

Több mint 10 millió példányt adtak el a Ford Mustangból összesen az öt és fél évtized alatt, ami elég szép szám. Ezt a legújabb nemzedék még azzal is megfejelte, hogy 2018-ban már sorozatban negyedik alkalommal nyerte el a világ legnagyobb darabszámban értékesített sportkupéjának megtisztelő címét. Annyira népszerű lett végül a BULLITT változat is, hogy gyártása a második félévben is folytatódik, mivel akkora az érdeklődés a Warner Bros. legendás filmjének emléket állító, 460 lóerős modellváltozat iránt. Jó hír az ünnepi szériára vágyóknak, hogy ugyancsak az 5 literes V8-as erőforrás hajtja az összes verziót, igaz a hatos manuális váltóval 10 lóval szerényebb, 450, a tízfokozatú automatával pedig 440 tagú ménessel. A kupé és kabrió kivitelben egyaránt kapható új Mustang55 pár külső elemben különbözik a többi testvértől. Így például a mélyre húzott gépháztetőt és a karosszéria oldalelemeinek alsó részét fekete csíkok díszítik, a kupé teteje is fekete, ahogy a 19 colos könnyűfém keréktárcsákat is ilyenre szinterezték. A Shadow Black Mustang55 kivitelen ezek kicsit furán néznének ki, ezért a csíkok ezüstszínűek és a kabrió vászonteteje fekete. Az alsó és felső hűtőrács kéttónusú fekete fényezést kap, és bár sötét árnyalatúak az első sárvédőkre ragasztott 5.0 emblémák is, a számok közti tizedesjelet pirosra festették. Egyedi rendelésre még egy különleges hátsó légterelő is felkerülhet az ünnepi négykerekűre. Belülre rengeteg karbonszál-hatású betét és Alcantara került, míg a műszerfal és a térdtámaszok bőrborításának szürke varrása a szőnyegeken is visszaköszön. A Mustang55 modellek hatfokozatú manuális sebességváltóján a váltógomb egy különleges öntvény, míg a tízfokozatú automata egységek váltókarjának teteje könnyűfémből készül. Nem lett fapados az ünnepi széria, hiszen az első ülések hűthetők/fűthetők, a Ford SYNC 3 csatlakozási rendszerét DAB+ rádió és 12 hangszórós B&O prémium hangrendszer egészít ki, a FordPass Connect beépített modem segítségével pedig akár 10 eszközt is kiszolgál a Mustang. Ahol a jogszabályok engedik, az automataváltós modelleket akár távindítás funkcióval is megrendelhetik. A Mustang55 ünnepi szériára mindössze augusztusig kell várni, az árak azonban már hivatalosak. Nem volt kapzsi a Ford, ugyanis a különleges darabok kevesebb mint 1 millió forinttal kerülnek többe a GT változatnál. A manuális váltós kupé 15.885.000, az automata verzió pedig 16.535.000 forintért rendelhető meg. A kabriókért további 1.300.000 forintot kell a szalonokban hagyni.

Ford Mustang 2019
2015 óta világszerte több mint 500.000 darab hatodik generációs Mustang kelt el, és ebből több mint 48.000 talált gazdára Európában. A különleges zöld fényezésű BULLITT továbbra is gyártásban marad, akkora az érdeklődés. A Mustang55 5.0 V8 kizárólag az európai piacon kapható majd ezzel az egyedi megjelenéssel, kabrió és kupé kivitelben is. Fotók: Ford