A legzöldebb Mini

Bár 2019 novembere óta gyártják Oxfordban a tisztán elektromos hajtású Mini-t, a szó átvitt értelmében mégsem ez a legzöldebb modelljük.

A legzöldebb Mini
Fotó: autoPOVr.hu

Egy Mini már önmagában is elég feltűnő jelenség az utcán, ritka, amikor legalább egy valaki nem jegyzi meg, milyen aranyos. Ez a szlovén darab viszont valószínűleg mindenkinek szemet szúr, hiszen gyakorlatilag teljesen műfűbe öltözött. Gazdája úgy tűnik nem volt tökéletesen elégedett a 2001-ben megújult márka külsejével és valami egyedire vágyott. Az első szériás modern Mini Cooper eredeti fényezését még megtippelni sem lehet, olyan ügyesen elfedték a poli-elemekkel. Arra azért ügyeltek, hogy a világítótestekre, a körülöttük futó króm díszítésekre vagy az üvegfelületekre ne jusson a zöld borítóból. A felniket leszámítva egyébként teljesen gyári maradt a Mini, még a kipufogó is érintetlen. A tulajdonos viszont valószínűleg nagy foci rajongó hírében áll, ugyanis a tetőre egy pálya mását festették fel, az antenna végére pedig egy kis műanyag labdát húztak. Valószínűleg innen a műfű ötlete is. Az installáció egy ideje már fent lehet ezen a Minin, a zöld műanyag borítás ugyanis jó pár dolgot magába gyűjtött és a laszti is eléggé megkopott már. Belül viszont úgy tűnik, mindent a legnagyobb rendben talált az autó gazdája, ott ugyanis az utolsó csavarig változatlan a műfüves Mini. Már csak egy kérdés motoszkál a fejemben: vajon a forgalmiban ezt a külsőt hogyan jegyzik?

Műfűves Mini
A második generációs Mini már közel 20 éves, és elég feltűnő magától is. A műfűves kiegészítőkkel feldobott szlovén Mini viszont kifejezetten egyedire sikeredett. A fedéskor nagyon odafigyeltek, hogy a világítótestek, vagy akár kilincsek fő funkciója ne sérüljön. Fotók: autoPOVr.hu