A cél a dobogó – Suzuki 2020 első féléves eladási darabszámok

Egyelőre úgy tűnik, az idei mélyponton túl van az autóipar, innen csak felfelé vezet az út. A Suzuki is megszenvedte a korona vírus negatív hatásait, de most optimistán áll a jövő előtt.

Suzuki 2020 első féléves eladási darabszámok
Fotó: Suzuki

Több kerek évfordulót is ünnepel 2020-ban a Suzuki. Éppen száz éve gyártanak négykerekűt, idén pont ötvenedik éve, hogy bemutatták első összkerékhajtású autójukat és már húsz esztendő telt el azóta, hogy a Wagon R+ megjelent az esztergomi gyártósoron. A COVID-19 járvány nem sok esélyt hagyott eddig, hogy méltó módon emlékezzenek meg e jeles dátumokról, hiszen teljesen másra kellett koncentrálni. Nem csinál titkot a Magyar Suzuki Zrt. abból, hogy bizony a 2020-as év eleje elment számukra is. A korona vírus terjedése miatt a gyártósorokat leállították, emberek és munkahelyek sorsa volt kérdéses hónapokon keresztül. Időközben az esztergomi üzem kapui újra megnyíltak. Szigorú higiéniai intézkedések mellett folyamatosan készülnek tehát a Suzukik. Áprilisban a januári eladások szintjére csúszott vissza forgalmuk, májusban aztán nagy lendületet vettek az új Suzuki értékesítések. A közel 700 darab eladott négykerekű azt jelenti, hogy az ötödik hónapban a Suzuki szalonokba tértek be a legtöbben vásárolni. Ez azonban csak szépíteni tudott a 2020-as összeladásokon, a japán márka az év első felében az ötödik helyen áll jelenleg. A vállalat ennek ellenére úgy tervezi, idén is megőrzik majd piacvezető pozíciójukat. Összesen eddig 45.315 darab új autót helyeztek forgalomba hazánkban a datahouse adatai alapján – csak összehasonlításképp, 2019 ugyanezen időszakában 60.973-an gurítottak haza szalonjárgányt. A legtöbben továbbra is az SUV szegmensből választanak, a második legnépszerűbb kategória pedig az alsó-középosztály. A harmadik helyen azonban idén az MPV-k, vagyis a több üléses egyterűek tanyáznak eddig – feltehetően a hétszemélyes családi igavonókra járó állami támogatás miatt választják egyre többen ezeket a szállítóeszközöket. Tavaly még a kisautók voltak a dobogó alsó fokán, de 2020-ban eddig visszaszorultak a negyedik helyre. Ez azért is érdekes egyébként, mert a legtöbb gyártó erősen koncentrál erre a szegmensre, folyamatosan jelennek meg az újabb generációs modellek. A Suzuki például kifejezetten úgy tapasztalja, egyre élénkebb az érdeklődés kisautóikra (Swift, Ignis). Ám mivel azok japán gyártásúak, és hozzánk csak meghatározott számú példány érkezik, a vevői igényeket nem tudják teljesen kiszolgálni, elég sokat kell várni. Az értékesítések savát-borsát továbbra is az itthon készülő Vitara (44%) és az SX4 S-Cross (43%) adják, majd őket követi a Swift (7%), az Ignis (3%) és a még mindig szállított, de azonnal eladott Jimny (1%). A sort pedig a Swift Sport zárja, melyből évente 20-30 darabot kapunk összesen, és persze azok sem állnak sokat a kereskedésekben.

Suzuki 2020 első féléves eladási darabszámok
Az április-májusi időszakban előfordulhattak fennakadások a Suzuki újautó értékesítésében, de csak amiatt, hogy a raktáron pihenő autók nem a kedvelt felszereltségekkel készültek. Az ötödik hónapban újraindult termelés miatt azonban júniusra utólérte magát az esztergomi gyár, a Suzuki szakemberei szerint lassan helyreáll a rend. Fotók: Suzuki és autoPOVr.hu

Különleges sajtótájékoztatóval várt minket a Magyar Suzuki Zrt., mert bár fokozatosan tér vissza az élet a normál kerékvágásba, a zárt teres közösségi rendezvények még nem igazán elfogadottak. Így online megbeszélésre hívtak minket, de, hogy ne a szokásos otthoni kamerás összejövetel legyen, a 10 órás kezdés előtt futárral kiszállított reggeliző csomagot kaptunk, minden finomsággal. Hársfalvi János, a Magyar Suzuki Zrt. marketing vezetője elmondta, a kialakult helyzetben számos intézkedést vezettek be a márkakereskedésekben is a minél biztonságosabb környezetért. Ennek egyik fontos eleme az a tízpontos higiéniai kódex, melyet minden hazai szalonban kötelezővé tettek. A személyzetre és a betérőkre vonatkozó szabályok a következők:

  1. Kerülje a kézfogást!
  2. Viseljen maszkot és kesztyűt!
  3. Kerülje az arc és a szem érintését!
  4. Tartsa a 2 méteres távolságot!
  5. Rendszeresen és alaposan mosson kezet!
  6. Rendszeresen fertőtlenítse a gyakran használt tárgyakat, felületeket!
  7. Használjon digitális brosúrát és katalógust!
  8. Ügyeljen az autók rendszeres fertőtlenítésére!
  9. Elektronikusan tájékoztassa az ügyfelet a legújabb modellekről és termékekről!
  10. Ajánlja a biztonságos autóvásárlást!

A felsoroltakból a szervizbe érkezőkre is vonatkoznak bizonyos pontok, így például a kézfertőtlenítő és a maszk használata. Minden újautó vásárlót arra ösztönöznek, hogy használják a webes konfigurátort és lehetőség szerint válasszák a kontaktus nélküli ügyintézést – ilyenkor ugyanis mindössze az aláírás miatt kell csak felkeresni a szalont, és legközelebb csak a kocsi átvételekor kell megjelenni. Ez a forma egyébként folyamatos fejlesztés alatt van és a Suzuki tervei szerint a jövőben is megmarad. Ahogy a higiéniai kódex előírásai is, melyekből Hársfalvi János szerint valószínűleg a kötelező maszk viselése fog majd csak megszűnni, amennyiben a folyamatosan megjelenő rendeletek ezt engedik. A Magyar Suzuki Zrt. a biztonságos vásárlásról egy kisfilmet is készített, melyet a képre kattintva meg lehet nézni.

Nem maradunk Suzuki újdonságok nélkül az év második felében sem, hiszen már nálunk is kapható a frissített Ignis Hybrid 12V, majd rövidesen érkezik az ugyanilyen Swift is. Kívülről a szokásos változtatásokat kapta meg a japán kisautó, vagyis új rajzolatú lökősök vannak elöl-hátul, míg a fronton a módosított hűtőmaszk és a gazdagabb krómozás segít megkülönböztetni az aktualizált Ignist. Természetesen néhány színnel is gazdagodott a választék és már itt is lehet akár kéttónusú festést kérni bizonyos kombinációkban. A motortérben is vannak változások. A legfontosabb, hogy az eddigi K12C jelű erőforrás átadta helyét a K12D aggregátnak, mely továbbra is 1,2 literes lökettérfogatú, szívó üzemű, de a tisztább működésért cserébe valamelyest gyengébb lett. Az eddigi 66 kW (90 LE) helyett 61 kW (83 LE) a maximális teljesítménye, és forgatónyomatékból is kevesebb, 107 Nm maradt az új lágy-hibrid hajtásban. Ám mivel az Ignis tömege továbbra sem éri el az 1 tonnát, kellőképp agilisan vezethető a Suzuki szerint kisautójuk, és fogyasztása még így is 5 liter környékén tartható. A beépített integrált indítógenerátor (ISG) és a 12V-os plusz akkumulátor egysége ezentúl sem engedi tisztán elektromos hajtással menni az Ignist. Viszont, elinduláskor segíti az ólommentessel működő motor munkáját, lámpás újrainduláskor elvégzi az aggregát felélesztését és lassításkor elektromos árammá alakítja a mozgási energiát, amit aztán a kiegészítő akkumulátorban tárol, hogy a következő megálláskor abból üzemeltesse például a fedélzeti elektronikát. Újdonság, hogy a csak elöl hajtó Ignis már CVT-egységgel, vagyis fokozatmentes automatával is választható. Ez azért is fontos lépés, mert a hibrid erőforrások bevezetése előtt a Vitara és az SX4 S-Cross vevők közel harmada vitte haza autóját kétpedálos változatban. A nagyobb testvérekben hagyományos automata dolgozott, de ez az opció egyelőre a 48V-os rendszer megjelenésével megszűnt. A már itthon is megrendelhető új Ignis Hybrid 12V legolcsóbb, kétkerékhajtású, manuális váltós GL verziójának listaára 4.835.000 Ft (kedvezménnyel 3.945.000 Ft). CVT váltóval már a GL+ szint is jár, és itt most a forgalmazó bevezetett egy „Audio nélküli” lehetőséget, ennek listaára 5.483.000 Ft (kedvezménnyel 4.593.000 Ft), míg a hifivel szerelt, fokozatmentes automatás Ignisért 5.675.000 forintot kérnek (kedvezménnyel 4.785.000 Ft). Az AllGrip összkerékhajtású változat is GL+ felszereltségtől érhető el, ezért legkevesebb 5.525.000 forintot (kedvezménnyel 4.635.000 Ft) kell a kereskedésekben hagyni. A csúcs továbbra is a GLX, itt a manuális váltós, kétkerekes verzióért 5.625.000 forintot (kedvezménnyel 4.735.000 FT), a négykerékhajtású Ignisért 6.025.000-et (kedvezménnyel 5.135.000 Ft) kell leszurkolni, míg a CVT 2WD modell 6.175.000 forintba (kedvezménnyel 5.285.000 Ft) kerül.

Suzuki Ignis Hybrid 12V
Már nálunk is megrendelhető a frissített Suzuki Ignis Hybrid 12V. A legszembetűnőbb változások az orrészt érintették, de vannak új színek és a korábbi K12C erőforrás is átadta helyét a gyengébb, de tisztább üzemű K12D-nek. Fotók: Suzuki