Okosodik a Suzuki – Suzuki CONNECT

Új szolgáltatást vezet be a Suzuki, ezentúl már mobilunkkal is kommunikálhat a legújabb S-Cross.

Okosodik a Suzuki – Suzuki CONNECT

A Suzuki CONNECT egy opcionális szolgáltatás, melyet az új Suzuki S-Cross vásárlók pluszban igényelhetnek. Az iOS 15.0 és Android 8.0 vagy ezeknél frissebb operációs rendszer-verziókra optimalizált alkalmazás a jármű adatkommunikációs modulját (DCM) használja. Követhető vele az autó állapota egyéb valós idejű kényelmi funkciók használata mellett, de karbantartással kapcsolatos információkkal és figyelmeztető értesítésekkel is szolgál. Ha pedig probléma lenne, a diagnosztikai információkat is megoszthatjuk regisztrált Suzuki kereskedőkkel, illetve szervizekkel, így mire az inspekcióra vonul az autó, addigra a munkafelvevő már tudja, mi volt a gond. A Suzuki CONNECT segítségével visszaellenőrizhetők továbbá az elmúlt 18 hónap vezetési előzményei. Az egyes vezetők adatai utanként külön-külön is elkülöníthetők lesznek, és akár CSV fájlként is exportálhatók.

Sokan örülnek majd valószínűleg a parkoló autó kereső funkciónak, az alkalmazás ugyanis térképen megmutatja a helyet, ahol utoljára megálltunk.

Arra azért felhívja a figyelmet a Suzuki is, hogy többszintes parkolóházban az emelet nem jelenik meg, illetve gyenge GPS-vételű helyeken, például mélygarázsokban, előfordulhat, hogy nem lesz meg a pontos hely. Személyes kedvencem, hogy miután kiszálltunk az autóból és netán nyitva felejtenénk, a rendszer értesít minket, és akár távolról reteszelhetjük is a zárat. Sőt, még arra is figyelmeztet, ha a világítást rajta hagynánk. Ezt azonban nem lehet a telefonnal lekapcsolni, de legalább tudjuk, érdemes visszasétálni, ha nem akarunk nagy villanyszámlát. Az applikációt ingyenesen lehet letölteni az okoskészülékünkre, rövid adminisztrációs procedúra után pedig már használható is, az első évben díjmentesen. Szintén jó hír, hogy minden, 2021 év vége óta gyártott, új S-Cross modellben működhet a Suzuki CONNECT, vagyis nem csak az aktuális vevőknek érhető el. A szolgáltatást Európa szerte a Magyar Suzuki Zrt. biztosítja Magyarországról és rövidesen további modellekre is kiterjeszti majd.

Suzuki CONNECT
Az alvázszám és a tulajdonos E-mail címe mellett egy kódot is be kell ütni aktiváláskor, amit a márkakereskedésekből lehet igényelni az S-Cross tulajdonosoknak. Fotók: Suzuki és autoPOvr.hu