Egy Guinness rekord és új embléma

A Kia belecsapott az új évbe. Új logó, bátrabb szlogen, egy hatalmas tűzijáték, valamint egy hazai kinevezés – és ez még csak a kezdet.

Egy Guinness rekord és új embléma - KIA
Fotó: KIA

A Kia bemutatta új logóját és szlogenjét (Movement that inspires – „A mozdulat megihlet”), melyek a márka átfogó és teljes körű átalakulását vetítik előre. A vállalat célja, hogy vezető pozíciót érjen el a jövő mobilitás-szolgáltatói piacán, szinte valamennyi tevékenységi ágazatának újragondolásával, megerősítésével. “Az autóipar gyors átalakuláson megy keresztül, és a Kia proaktívan igazodik ehhez az új helyzethez. Új logónk arra is utal, hogy figyelünk ügyfeleink mobilitási szokásainak és igényeinek változásaira.” – mondta Ho Sung Song, a Kia elnöke és ügyvezetője. Az új Kia logó bemutatója a ‘Plan S’, a márka közelmúltban ismertetett, hosszútávú üzleti stratégiai tervének fontos lépése. Ennek alapeleme az elektromos járművek népszerűsítése, a személyre szabható mobilitási szolgáltatások körének szélesítése, valamint a vásárlók és a helyi piacok szükségleteinek és ízléseinek kielégítése. Az új márkastratégia részleteit, az ezzel összefüggő új célokat, filozófiát és azt, hogy mindez hogyan befolyásolja a Kia jövőbeli kínálatának alakulását, január 15-én hozza nyilvánosságra a vállalat. Az új logó bemutatóját rekordmennyiségű drón tűzijátékkal ünnepelték. A koreai Incheon felett, a show részeként 303 fényrakéta-drón körözött. Ezzel pedig a legtöbb, egyszerre, egy helyen tűzijátékot kilövő, vezető nélküli drón korábbi rekordja megdőlt. 2021. január elsejével pedig új magyarországi ügyvezető elnököt neveztek ki a Kia Motors Hungary élére. Nagy Norbert kinevezése egyedülálló a Kia életében, mert világszerte csupán néhány olyan leányvállalat van, amelynek élén nem koreai vezető áll. Európában eddig Svédországban és Angliában, idén január 1-jétől pedig Franciaországban és Magyarországon kezdte meg működését ez az új szervezeti felállás helyi vezetővel az élen.

Az új KIA logó
Az új logó rövidesen a Kia összes modelljén megjelenik majd. Nagy Norbert, a Kia Motors Corporation magyarországi leányvállalatának új ügyvezető elnöke 2007-ben csatlakozott a Kia Motors Hungary-hez, és az elmúlt 13 évben Ügyvezető Igazgatóként irányította a Kia márka hazai munkáját. Fotó: Kia