Több egy névnél – Kia EV6

Közös platform, új névadási stratégia és természetesen villanyhajtás – a Kia is beújított, ráadásul nem kell sokáig várni a bemutatóra.

Kia EV6
Fotó: Kia

A Kia elég határozottan vágott neki a 2021-es esztendőnek. Új logo és szlogen, valamint friss vagy teljesen új modellek sora következik. És bár eddig is fontosnak tartották az elektromos autók fejlesztését, ezentúl ők is kicsit átrendezik a palettát. Először is, a modellnév változik. Ezentúl minden tisztán árammal hajtott Kia farán EV (az angol Electric Vehicle, vagyis elektromos autó kifejezésből) felirat lesz, mögötte pedig egy szám jelöli majd a méretosztályt. Nem tudni, mi szerint kategorizálják majd akkumulátoros autóikat, egyelőre annyi biztos, hatossal indítják a sort. A fotókból annyi látszik, a hagyományos személyautóknál valamivel magasabb lesz az EV6, a pontos méretekre azonban még várni kell. Mivel a Hyundai is nemrég leplezte le az új IONIQ 5 modellt, valószínűleg hasonló villanymotorok hajtják majd a Kia újdonságát is – hiszen a közös, kifejezetten elektromos hajtásra tervezett autókhoz készült E-GMP padlólemez is azonos. Találgatni már nem kell sokáig, az új EV6 premierjét ugyanis 2021 első negyedévére ígérte a dél-koreai vállalat. Vagyis könnyen lehet, március végéig teljes egészében látható lesz.

Kia EV6 részletei
A Kia EV6 a márka globális, villanyautókhoz tervezett padlólemezét (E-GMP) kapta. Minden árammal hajtott Kia erre épül majd, nevük egységesen EV lesz, az ezutáni szám pedig a méretet jelöli. Fotók: Kia