Új csúcsverzió – Fiat Tipo City Sport

Amikor már nem az extralista bogarászása a cél, akkor érdemes a legjobban felszerelt modellt megnézni. Abból általában ritkán hiányzik olyan, amire még költenénk. A Fiat Tipo is kapott egy újabb csúcs változatot.

Fiat Tipo City Sport
Fotó: Stellantis

A legújabb Tipo bevezetésével együtt egy emelt hasmagasságú variáns is megjelent a kínálatban. Mivel a Fiat kisebb modelljénél, a Pandánál nagyon népszerű a Cross csomag, így adta magát, a Tipo is megkapja a terepjárónak látszó hacukát. A vevők pedig úgy néz ki, vették a lapot, az eddig értékesített új Fiat Tipo-k 40 százalékát teszi ki a Tipo Cross. Ám míg ezt kizárólag az ötajtós bódéhoz lehet megrendelni, addig a legtöbb extrával felvértezett City Sport pakkot a ferdehátú mellett kombiban is haza lehet vinni. Kívülről az egyedi, 18-as, gyémántcsiszolt könnyűfémfelnik, a számos fényes fekete részlet (hűtőrács alsó betétje, az oldalajtók panelje, a külső tükörházak és ajtókilincsek), a teljes LED-es első- és hátsó lámpatestek, valamint az első sárvédőre ragasztott SPORT felirat különbözteti meg a top Tipo-t. Belül, alapból itt is 7”-os kijelző kerül a műszerfal tetejére, ám mivel ez is képes már az okostelefon tükrözésre, a némi plusz pénzért kínált 10,25 colos monitort akár meg is lehet spórolni. Az mondjuk fura, hogy a vezeték nélküli telefontöltés (60.000 ft), vagy a hátsó USB (10.000 Ft) miért nem fért bele legalább ezen a szinten, viszont a biztonsági berendezésekből a lehető legtöbbet adják a Tipo City Sport-hoz. A megfelelő motort kiválasztani sem okoz majd nehéz perceket. Benzinesből az egyetlen, új fejlesztésű, csigával lélegeztetett, 100 lóerős, 1 literes, vagy pedig a 130 paripás, egyhatos Multijet turbódízel érhető el. Az ötajtós Fiat Tipo City Sport ára 6.560.000 forinttól indul, ezért a kis ólommentessel hajtott aggregát jár. Az öngyulladósért már 7,56 milliót kell leszurkolni, a kombiért pedig mindkét erőforrással 300 ezer forinttal többet kérnek a hazai kereskedésekben.

Fiat Tipo City Sport részletek
A szedán kimaradt a csúcs City Sport csomagból, az ötajtós és a kombi Tipo viszont megrendelhető vele. A különleges, Metropolis szürke fényezés is ezzel a csomaggal együtt érkezett. Fotók: Stellantis