A Louvre Múzeum főtámogatói közé került a DS Automobiles

A Piramis alatti Napóleon-terem több szempontból is különleges helyszín. Egyebek mellett van ott egy olyan fal, ahova felvéstek az évek alatt neveket. Kiemelt támogatók emlékeit őrzi a tömb, ahol ezentúl már a DS Automobiles is olvasható.

Fotó: DS Automobiles

A DS Automobiles 2015 óta a Louvre Múzeum mecénása. A francia kultúra támogatása amúgy is a márka fontos eleme. Elég, ha csak a finoman megmunkált anyagokra gondolunk, melyek minden egyes modelljükben megtalálhatók. És valószínűleg rajtam kívül is csak elvétve ismernék a gilosálás fogalmát, ha a DS Automobiles négykerekűiben nem ezzel a speciális eljárással készült gombok lennének. De maga az épület inspirációként is hatott a tervezőkre, állítják ugyanis, a DS3 Crossback középkonzolja az üvegpiramist idézi. Ami viszont talán még ennél is jobban bizonyítja a felek közti jó kapcsolatot, hogy még 2020-ban a DS Automobiles készített egy LOUVRE fantázianevű limitált szériát a DS3 mellett a csúcsmodell DS7 Crossback-ből is. A jellegzetes motívumokkal díszített ünnepi DS-ek vásárlói ráadásul anélkül is megcsodálhattak a Louvre Múzeumban kiállított alkotásokból száznyolcvankettőt, hogy kiszálltak volna autóikból. A fejlesztők ugyanis egy olyan alkalmazást telepítettek a prémium járművek központi kijelzőjébe, melynek köszönhetően az utastérből is élvezhették a Piramisban fellelhető kulturális értékek egy részét. Sőt, a DS Automobiles még azt is elintézte, hogy a DS tulajdonosok megismerjék a gyűjteményeket, vagy egyedülálló körülmények között pillanthassanak be a múzeum és a restauráló műhelyek kulisszái mögé. „Az elegancia, a szakértelem és az innováció szimbóluma, a Louvre Múzeum Franciaország legjavát nyújtja. Ennek az ikonikus helynek a kulturális, művészeti és építészeti gazdagsága egyszerre szolgál állandó inspirációs forrásként és Franciaország imázsa megtestesítőjeként az egész világon. Azzal a törekvésével, hogy a luxus területén egyedülálló francia szakértelmet átvigye az automobil világába, a DS márka tökéletesen rezonál a Louvre Múzeummal.” – mondta el Olivier François, a DS Automobiles vezérigazgatója. Tartós elkötelezettségéért a DS Automobiles-t a Louvre kiemelt támogatóként ismerte el, így 2023 végén a francia prémium márka nevét bevésték a Piramis alatti Napóleon-terembe.

A DS Automobiles megalapítása óta számos bemutatót tartott a Louvre Múzeumban és környékén, a Piramis alatt vagy a Tuileriák kertjében. 2020-ban limitált LOUVRE modelleket is piacra dobtak, 2023 év vége óta pedig a DS Automobiles név kőbe vésve áll a Louvre piramisa alatt, a Főtámogatók között. Fotók: DS Automobiles