Limitált szériás DS – DS7 Crossback LOUVRE bemutató

Új értelmet nyer a múzeumi autó kifejezés. A DS Automobiles ugyanis piacra dobott egy különleges kivitelt a DS7 Crossback-ből.

DS7 Crossback LOUVRE
Fotó: DS Automobiles

Az egykori királyi rezidencia, a Louvre-palota egyetemes művészeti múzeumként 1793-ban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A DS Automobiles 2015-ös megalakulása óta áll partneri kapcsolatban a Louvre múzeummal. Együttműködésük eddig elsősorban a sajtótájékoztatókon volt téma – itt hangzott el például a DS3 Crossback-kel kapcsolatban, hogy a középkonzol fazonja az Ieoh Ming Pei tervei alapján készült üvegpiramist idézi. És akármilyen hihetetlen, egy autóipari cég, valamint egy múzeum között is lehet kapcsolat, ráadásul olyan, mely mindkét félnek jó. Persze a cél azért közös, vagyis Franciaország sokszínűségének bemutatása mellett a hagyományok tisztelete és népszerűsítése világszerte. Ehhez most a DS7 Crossback állt modellt. Egy különleges, limitált széria készült ugyanis belőle, méghozzá LOUVRE fantázianéven. A négyféle színben választható (indigókék, Crystal Pearl, Perla Nera fekete és Platinaszürke) autót a modell összes hajtásláncával elérhetik a vevők. Vagyis, a 180 és 225 lóerős turbós benzin, illetve 180 pacis dízelmotor mellett természetesen a tölthető hibridek (E-TENSE és E-TENSE 4X4) is megkaphatják a speciális felszereltséget. A múzeum jellegzetes stílusjegyeit a motorháztetőre, a csomagtartóajtóra és az első ajtók oldalára készített Louvre emblémán örökítették meg. A tetőcsomagtartó sínekhez és a hátsó lámpák díszítőelemeihez hasonlóan, a DS WINGS hűtőrácsot, az alsó ablakszegélyeket, valamint az ablakvezető síneket is fényes feketére színezték. A visszapillantó tükör burkolataira pedig lézergravírozással vittek fel piramis motívumokat. Ezeken felül a DS7 Crossback LOUVRE modell egy új, 20 colos felnikészletet is kapott. Belül a szellőzőkön és a műszerfalon 3D nyomtatású LOUVRE felirat díszeleg, a váltókar mögötti fedél nappabőr borításán pedig dombornyomásos üvegpiramis motívum. Nem maradhatott ki a különleges szériából az óraszíj mintázatú, bazaltfekete nappabőr ülésgarnitúra sem. A legnagyobb dobás viszont kétségkívül az a képnézegető alkalmazás, mely minden LOUVRE szériában benne van. A 12 colos központi kijelzőn hetente megtekinthetik az autóba ülők azt a 182 alkotást, melyet a Louvre múzeum és a DS Automobiles munkatársai választottak ki. Továbbá, minden leendő tulajdonos kap egy „Louvre barátai” kártyát, amely a névadó múzeum mellett az Eugène-Delacroix nemzeti múzeum állandó és időszaki kiállításaira is korlátlan belépést biztosít egy éven keresztül. A biztonsági berendezésekből alapáron jár a 2. szintű önvezetésre képes DS CONNECTED PILOT rendszer, a speciális, kamerával működő felfüggesztés, az aktív fényszórók, a kibővített táblafelismerő, a sofőrt folyamatosan figyelő fáradtságérzékelő, vagy a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető eszköz is. A DS7 Crossback LOUVRE limitált szériából tizennyolc ország DS Store-jába jut, és nem marad ki Magyarország sem, ahová 2020 végén érkezik pár darab.

DS7 Crossback LOUVRE motorválaszték
A DS7 Crossback LOUVRE a turbós benzines, valamint gázolajos motorok mellett tölthető hibridekkel is választható. A különleges kiegészítőkkel kicsinosított változatok árai Franciaországban motortól függően 54.000 és 67.300 euró között mozognak. Fotók: DS Automobiles