Bottas autót vett

Könnyen lehet, ez a világ egyik legügyesebb marketingfogása. Bár, az Alfa Romeo Giulia GTA-nak nincs rá szüksége, hiszen már az összeset eladták belőle. De végül úgy tűnik, Bottasnak mégis akadt egy példány.

Bottas autót vett
Fotó: Alfa Romeo

Ritkán közlik velünk a hírességek, amikor új autót vesznek. Főleg az F1-es autóversenyzők, akik általában annak a márkának a csúcsverzióját hajtják, amelyik istállóhoz köti őket a szerződésük, ráadásul ezeket valószínűleg ajándékba meg is kapják. Még 2021 év végén számoltunk be mi is arról, hogy mind az 500 Giulia GTA-t eladták. Ehhez képest viszont Valtteri Bottas vásárolt belőle magának. Most, 2023-ban. Az nem derült ki, a Forma 1-es pilótának is ugyanannyit kellett-e várni autójára, mint a többi 499 tulajnak, vagy hogy hanyadik sorszámút kapta meg, viszont tény, Bottas olyan emberek társaságában vette át Torinóban a különleges Alfa Romeo kulcsát, mint Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezérigazgatója; Cristiano Fiorio F1-igazgató; Alejandro Mesonero-Romanos, az Alfa Romeo Design igazgatója; valamint Eligio Catarinella marketing és kommunikációs igazgató. „Különleges pillanat ez az Alfa Romeo számára. Valtteri Bottas kiemelkedő autóversenyző, született győztes típus, amiről hosszú F1-es karrierje során elért 10 nagydíj-győzelme is tanúskodik. Mérhetetlen büszkeséggel tölt el bennünket, hogy úgy döntött, csatlakozik a Giulia GTA ügyfelek exkluzív köréhez. Az üzleti életben többnyire a szerződéses kötelezettségek jelölik ki az irányt. Ma azonban valami egészen másnak örülhetünk: Valtteri bebizonyította, hogy döntéseinket olykor a szenvedély is vezérelheti. Szeretettel köszöntjük Valtterit a „Klub” legbelső körében.” –  mondta az átadáskor Cristiano Fiorio.

Az 540 lóerős gépcsodával Bottas első útja a márka központjába, az Alfa Romeo Centro Stile otthonába vezetett, ahol a versenyzőnek egy külön kis ünnepséget rendeztek a gyáriak.

„Az életemben meghatározó, központi helyet foglalnak el az autók. Mind közül azonban az Alfa Romeo márkáért rajongok legjobban. Megtiszteltetés, hogy előbb a márka nagykövete, most pedig ügyfele is lehettem, az ötszáz Giulia GTA szedán egyikének tulajdonosaként. Egy olyan, kiemelkedő műszakiságú autóról van szó, amelyet a Sauber Engineering szakembereinek bevonásával, a Forma–1-ből származó tapasztalat és műszaki ismeretek közvetlen felhasználásával valósítottak meg. Nekünk, az autókért és a motorsportért lelkesedő rajongóknak azonban ennél sokkal többet jelent a modell. A motorsport-történelem egyik legendás típusának: az 1965-ös Giulia GTA-nak a hagyatékát kelti életre, tökéletesen megtestesítve a márka génjeit, az autóversenyzés és a vezetés élménye iránti, szenvedélyes elhivatottságát, egyedi és karakteres stílusát.” – mondta el Bottas a rendezvényen.

Valtteri Bottas az Alfa Romeo Giulia GTA-jával
Valtteri Bottas a legkülönlegesebb, bukócsöves, hátsó ülés nélküli, szénszálas első splitterrel és nagyobb hátsó légterelővel szerelt GTAm csúcspéldányt választotta. Fotók: Alfa Romeo