Már gumit is gyárt a Renault csoport

Magyarországon is elérhetők bármelyik Renault, vagy Dacia kereskedésben a vállalat gyárival kompatibilis, de annál olcsóbb alkatrészei. Most újabb kiegészítővel, az autógumival bővül a kínálat.

Motrio Fairway gumi család
Fotó: Renault

Már 24 éve, 1998 óta elérhetők a Motrio alkatrészek a Renault csoport legtöbb modelljéhez. Ezeket a tartozékokat a gyártó hivatalosan elismeri, forgalmazza, csak éppen olcsóbban kínálja. Ez az opció főleg használt autóknál lehet érdekes, amikor a tulajdonos nem akar lemondani a márkaszervíz kínálta lehetőségekről, de nincs kedve, vagy éppen nem tudja a teljes árat megfizetni. A Renault csoport célja, hogy modellkínálatának 80 százalékát fedje le a Motrio, ehhez pedig 2025-re több mint 30 ezerre emelkedik az elérhető alkatrészek száma. Ennek részeként most 2022-ben piacra dobják az egyik legnagyobb gumigyártóval közös fejlesztésű abroncs családjukat. Februárban mutatkozott be a Motrio Fairway nyári gumi, amit áprilisban négyévszakos, míg júniusban a téli abroncsok követnek. A 13 és 20 col között rendelhető Motrio Fairway gumik a személyautók mellett akár kisáruszállítókhoz is rendelhetők. A gyártó célja, hogy a nyári szettel az új energiacímkén „B” minősítést kapjanak a nedves fékezési teszten, míg a gördülési zajnál a „C” szintet várják. Mivel új termékről van szó, valószínűleg rövidesen megjelennek majd tesztek is az új Motrio Fairway gumikról, melyekből kiderül, mennyire voltak optimisták a Renault csoport és a Motrio szakemberei. Addig viszont, ha megvan a bizalom, a hazai kereskedésekben is fokozatosan jelennek majd meg az új abroncsok, őszig mindhárom (nyári, téli, négyévszakos) változatot bevezetik, árukat pedig a mostani másodosztályú gumik köré, alá pozicionálja a magyarországi forgalmazó.

Motrio Fairway gumi
2022-ben vezetik be a teljes Motrio Fairway gumi családot. A 13-20 col méretű abroncsokból nyári, téli és négyévszakos változatot is készített a Renault csoport. Fotók: Renault