Na, még egyszer – Volkswagen e-up!

Németország második legkedveltebb elektromos autója lett belőle, viszont pont emiatt egy ideig szüneteltették az értékesítését. De most februárra újra zöld utat kapott, a Volkswagen e-up! ismét rendelhető.

Volkswagen e-up!
Fotó: Volkswagen AG

A Volkswagen vezetősége döntött, a vállalat 2050-ig szén-dioxid-semleges lesz. A zéró kibocsátás felé vezető út egyik résztvevője az e-up!, ami annyira sikeres lett, hogy a kereskedésekben már évekkel ezelőtt 16 hónapos várakozási időt mondtak a leendő vevőknek. Nem is győzték a gyártást, így 2020 év végén a VW kreatívjai kitalálták, egy kis időre szögre akasztják a megrendelő lapokat az e-up!-hoz. A szalagok továbbra is működtek, a korábbi igényléseket pedig szépen tudták tartani a cégnél. Csak Németországban 30.800 darabot szállítottak ki 2021-ben. Úgy tűnik, a bő évnyi megtartóztatás elég volt, ugyanis 2022 februárjában ismét felkerült a konfigurációs oldalakra az e-up!, méghozzá egy igen gazdag, Style Plus felszereltséggel. Az egyebek mellett Climatronic automata légkondival, bőrözött volánnal, sávelhagyásgátlóval, hátsó ülésfoglaltság-felismerővel és 15-ös alufelnikkel feldobott, tisztán elektromos hajtású kisautó orrában 83 lóerős és 210 Nm forgatónyomatékú villanymotor lapul. A 32,2 kWh teljesítményű akkumulátorból akár 258 kilométeres hatótávot is kisajtolhat ügyes sofőr. Ha elfogyott a villanyos nafta, 40 kW-os DC töltővel egyetlen óra alatt 80 százalékra tölthető az aksi. Ha csak 7,2 kW adott, akkor viszont már valamivel több mint négy óra alatt érhető el a majdnem teli állapot. A Volkswagen e-up! hazai alapára 9.662.160 forint.

Volkswagen e-up! belépő az elektromos autók világába
A Volkswagen e-up! belépő az elektromos autók világába. Eddig már több mint 80 ezer darabot értékesítettek belőle és rövid kihagyás után újra lehet rendelni. Fotók: Volkswagen AG