Nincs akadály – Jeep Wrangler Rubicon Recon 2020 hír

A Jeep rajongók ismét beülhetnek egy Recon volánja mögé. A sárdagasztó Wrangler legújabb nemzedékének csúcsverziója már Magyarországon is elérhető.

Jeep Wrangler Rubicon Recon 2020
Fotó: Jeep

Lassan nyolc évtizede, hogy az első Jeep megmutatta, mi is a terepezés. Ma már több modell is fut a legendás név alatt, igen széles a paletta. A klasszikus formavilágot idéző Wrangler viszont most ismét a figyelem középpontjába kerülhet. Az előző, harmadik generációból már készült egy Recon fantázianevű változat, így nem volt kérdés, hogy a tervezők az aktuális nemzedéknél is kihasználják a Jeep tulajdonosok maximalizmusát. A neve – mindamellett, hogy egy rövid esszét is kitenne – elárulja, hogy a Rubicon változat fölé pozícionálták, vagyis még annál is többet tud. Az új modell fényes, fekete hűtőrácsot, matt fekete sárvédőt és motorháztető matricát, valamint kéttónusú, 17-es felniket kapott, melyeken speciális, 32 hüvelykes terepgumik feszülnek. De itt vannak még a nagy teherbírású Moab Rock Rails védőküszöbök is, melyeket ugyancsak a Recon változatra szerelnek fel. A speciális széria választható színei között megtalálható a fekete, a fehér, a Firecracker piros, Hellayella sárga és Sting szürke pasztellfényezés, továbbá a Gránit kristály, a Bikini türkizkék, az Óceán kék, és az ezüstmetál. Természetesen a csúcs Wrangler szélvédője továbbra is előre dönthető, ajtói leakaszthatók, a zsanérokat pedig alaposan megerősítették a csomagtérfedélnél is. A Recon meghajtásáról egyetlen, 200 lóerős Multijet II turbódízel motor gondoskodik, erejét nyolcsebességes automata sebességváltó segít beosztani. A több mint 2 tonnás gépek (két- és négyajtós kivitelben is elérhető) így aszfalton sem szédelegnek és tíz másodperc körül százon vannak. Hogy tökön-babon átmenjen a Recon, Rock-Trac 4×4 rendszert pakoltak alá 4:1-es áttételű felező fokozattal, valamint Tru-Loc elektromosan zárható első és hátsó differenciálművel. De van itt még elektronikusan kiiktatható első stabilizátorrúd, vagy nagy teherbírású Dana tengelyek is. Biztonsági berendezésekkel is jól megpakolták a Recon modelleket. Széria egyebek mellett az adaptív tempomat, a holttér és hátsó keresztirányú forgalomfigyelő rendszer, a PARKVIEW tolatókamera, vagy a minden sebességtartományban működő ráfutásos ütközésre figyelmeztető berendezés. A hazánkban fekete keménytetővel elérhető, kétajtós Jeep Wrangler Rubicon Recon 20.900.000, míg négyajtós testvére 22.250.000 forintba kerül.

Jeep Wrangler Rubicon Recon 2020 beltér
A Jeep Wrangler Rubicon Recon modellekben fekete színű a bőrkárpit, az első ülések pedig fűthetők. Az övek pirosak, és több helyen ugyanilyen színű díszvarrások is vannak. A Recon kivitel a Jeep összkerékhajtási rendszerének csúcsát kapja meg. Fotók: Jeep