Okosított gyártósor a Ford üzemeiben

Doktori disszertációként kezdte, mára viszont e rendszer segítségével nincs olyan Ford alkatrész, ami ne készülne el időben.

Okosított gyártósor a Ford üzemeiben
Fotó: Ford

A Ford elsőként kezdte el alkalmazni a mozgó szerelőszalagot, természetes, hogy annak fejlesztésében is igyekeznek az élen járni. Eduardo Garcia Magraner, a Valencia karosszériaüzem gyártási igazgatója figyelt fel legutóbb arra, hogy a romló állapotú gépek működése lelassul. Doktori disszertációjában egyebek mellett erre a problémára javasolta a „minitermek” kifejlesztését. Vagyis, az üzem gépeibe integráltak olyan érzékelőket, melyek észlelik a teljesítmény csökkenését, majd az információt közvetlenül a mérnökök okostelefonjára továbbítják. Ez a Miniterms 4.0 nevű projekt volt az első ilyen kezdeményezés, amit bevezettek a Ford üzemekben. A rendszert a Ford mérnökei a valenciai Universidad CEU Cardenal Herrera (CEU UCH) robotika tanszékének szakembereivel közösen fejlesztették ki. A projekt a Ford Motor Company Egyetemi Kutatási Programjának finanszírozásával valósult meg, a csapat pedig a Ford Globális Adatgyűjtő és Adatelemző részlegével együttműködve azon dolgozik, hogy az adatok világszerte hozzáférhetők és felhasználhatók legyenek a Ford-üzemek számára. Valenciában a 2019-es bevezetés óta több mint egymillió eurót sikerült megtakarítani, hiszen a gyártási folyamatban nem okoznak így késedelmet a gépsorok meghibásodott alkatrészei, mert időben sikerül javítani vagy cserélni azokat. Valenciában több mint 15.000 gépet használnak a Fordok – köztük a Galaxy, a Kuga, a Mondeo, az S-MAX és a Transit – gyártásához.

Terminálok a gyártósoroknál Valenciában
Valenciában a gyártósorok többségét immár folyamatosan figyelik a mini terminálok segítségével. Ha bármelyik alkatrész lassulni látszik, az arra utalhat, hogy hamarosan meghibásodik. Az okostelefonos alkalmazás azonnal jelez, így időben meg lehet előzni a későbbi problémákat. Fotók: Ford