Tízmillió motor Szentgotthárdon

Már 28 éve annak, hogy az első Opel elkészült a szentgotthárdi üzemben, a napokban pedig már a tízmilliomodik motort szerelték össze.

Tízmillió Opel motor Szentgotthárdon
Fotó: Opel

Nagy bejelentéssel indult a 2020-as év az Opelnál, hiszen január 9-én kezdődött a PSA csoport PureTech háromhengeres benzinmotorjának a sorozatgyártása Szentgotthárdon. Most pedig itt egy újabb örömteli hír, elkészült a tízmilliomodik aggregát a nyugat-magyarországi városban. Ráadásul a jubileumi darab pont egy az előbb említett három cilinderes turbós erőforrás. A gyári ünnepséget a jelenlegi vírushelyzet miatt csak szűk körben tartották meg, ám a munkatársakkal élő közvetítésen megosztották a ceremóniát. A nemzetközi járvány miatt a szentgotthárdi motorgyár is kis időre leállt, ám május 13-a óta újból termel. Jelenleg három műszakban teljes gyártókapacitással készülnek a kis benzines turbómotorok az európai ébredező autópiacra. A 38 millió Eurós beruházással átalakított Flex üzem gépsorain éves szinten 350 ezer erőforrást tudnak összeszerelni.

1992-ben az akkor még General Motors Hungary néven futó üzem
1992-ben az akkor még General Motors Hungary néven futó üzemben elkészült az első magyar autó, egy Opel Astra és megkezdődött a motorgyártás is. Ma már a PSA égisze alatt gyártanak erőforrásokat az üzemben. A tízmilliomodik aggregát után tartott kis ünnepségre meghívták azokat a kollégákat is, akik már 1992-ben a motorgyárban dolgoztak. Fotók: Opel