Tréningruha – BMW 3 M Performance csomag

Alig hullt le a lepel a BMW 3-as legújabb nemzedékéről, a bajor vállalat máris bemutatta a hozzá készült, sportos M Performance pakkot.

A BMW-nél már jó ideje szokás, hogy M-es kiegészítőkkel lehet feldobni akár az alapmodelleket is. Szóval akinek nem a hatalmas teljesítmény, hanem a dizájn volt az elsődleges, egy sor sportos opcióból választhatott eddig is. Most, a hetedik generációs BMW 3 világpremierjével egy időben piacra került a hozzá készült M Performance csomag, amit természetesen a bajorok sportrészlege, a BMW M GmbH álmodott meg. Motoroptimalizációról egyelőre nincs szó, tehát optikai elemeket kínálnak elsősorban az újdonsághoz.

Az autósportból szerezett tapasztalatok alapján készültek el az M Performance kiegészítők. A BMW ígéri, nem csak látványos de hasznos is mindegyik külső elem.

A paletta jelenleg tíz külső elemből áll, amik magasfényű- vagy matt fekete, illetve szénszálas anyagból készülnek. Az első koptatók, a hátsó légterelő a csomagtérfedélen, valamint a diffúzorbetét egysége tovább javítja a 3-as légellenállását. Ehhez jön még hozzá az M Performance logóval díszített küszöbtoldat és az egyedi tükörházak. Elérhetők még titán és szénszál keverékéből készült kipufogóvégek is a csomagban, illetve a hátsó lámpákat is lesötétítették. A piros, négydugattyús alumínium féknyergek könnyűszerkezetes, lyuggatott és hornyolt féktárcsákra harapnak rá, ezzel is csökkentve a fékutat. Ráadásul egy speciális hőálló technológiának köszönhetően a fékrendszer kevésbé fáradékony a gyári egységhez képest. A négy könnyűfémfelni pedig 18-tól 20 colos méretig készül, akár kéttónusú fényezéssel is.

Nem kispályáznak az M Performance csomaggal, ugyanis akár külön kerékzsákokat is meg lehet venni a görgők megfelelő tároláshoz.

Belül a volánra került a legtöbb kiegészítő. Egyrészt a betétek szénszál és Alcantara borításúak, piros középállás jelzés és ezüstös szürke, kézi öltésű keresztvarrások vannak minden részén, amit a kezünk ér. A Steptronic automataváltóhoz szénszálas váltófülek is járnak a csomagban, illetve az utastér több pontjára is jutott ebből az anyagból. Ha pedig nem mindegy, min tapos a leendő vevő, még egyedi, bőrhatású szegélyezéssel és hatalmas M Performance felirattal díszített szőnyegek is vannak a pakkban. Akik a kütyüket kedvelik, számukra lehet érdekes a vezetéslemez és a kameratartók. Előbbi egy okostelefon alkalmazás és egy fedélzeti stick, amit a középkonzolon kell csatlakoztatni. Egy pályanapon így a köridőtől elkezdve a fékezési stílusig minden adatot tárolni lehet. A vonószemekbe csavarható kameratartó, illetve a fejtámlákra erősíthető konzol pedig a videózásban segítik a sofőrt.

Mivel egyre többen akarják megörökíteni a pályanapokon hajtást, a BMW egyedi tartókonzolat is kínál az M Performance csomagban, amivel kívül és az utastérben is lehet rögzíteni a felvételeket.

A teljes M performance csomag Magyarországon is elérhető lesz az új BMW 3-ashoz. Az egyes elemek külön is megvehetők lesznek, áruk a modell hazai beárazásával együtt várható.