Újabb gyűjtői darab – Toyota GR Supra Yarama Racetrack Edition

Már 2019-es bevezetésekor is több különleges példány készült az új Toyota Suprából, a japán gyártó most ismét gondolt az ínyencségekre vágyó ügyfelekre. És megint alig pár tíz darab lesz csak belőle.

Toyota GR Supra Yarama Racetrack Edition
Fotó: Toyota

Lassan tényleg bocsánatot kell kérjen a Toyota, amiért a GR Supra modellből ilyen kevés készül. A japán vállalat például már 2019-ben kikötötte, a bevezetés első évében csupán 900 darab Toyota GR Supra, és további 90 darab limitált szériás Toyota GR Supra A90 Edition kerülhet az európai vásárlókhoz. Persze, ez a szám azok tükrében nem is olyan rossz, hogy az Egyesült Államokba 1500 példányt küldtek a leggyorsabb vevőknek, de akkor is, ennél sokkal többre lenne szükség. Mert elég nagy a várólista a feltámasztott kupéra, és hiába vezettek be egy „diszkont” változatot, a 2 literes turbómotor nem sok vizet zavar az eladásokban. Kicsit olyan a helyzet, mint a Ford Mustang-nál, ahol a négyhengeres, de csigával lélegeztetett erőforrásból sokkal kevesebbet tudtak eladni a szalonok, mint a V8-asból. Most azonban ismét lehetőséget kapnak azok, akik esetleg lemaradtak az elején a különleges darabokról, a Toyota ugyanis megint egy 90 darabos limitált szériás GR Supra gyártásába fogott – úgy tűnik, a legújabb nemzedék A90-es gyári kódjára folyamatosan utalnak majd a közeljövőben is. Kívülről a Horizontkék fényezés, a matt fekete, 19 colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsák, valamint a mögéjük bújtatott vörös féknyergek különböztetik meg a kis példányszámú autós különlegességet. Belül kék varrású, fekete alcantara huzatba bújtatott, elektromos állítású, memóriás és fűthető ülések vannak, továbbá a legújabb, 3D térképes navigációs rendszer, a teljes okostelefon integráció (Apple CarPlay és Android Auto), a Supra Connect nevű konnektivitási szolgáltatás és a tíz hangszórós audiorendszer is jár. És bár a limitált szériás GR Supra az elég japános hangzású Yarama Racetrack Edition nevet kapta, valójában egy spanyol versenypálya nevét viseli. A Madrid közelében található Yarama aszfaltcsíkja 1968 óta működik, tervezője ugyanaz a Johannes Hugenholtz, aki Szuzukát is megrajzolta. Yarama kilenc Forma–1 (1981-ben volt az utolsó futam), valamint 15 motoros (1988-ig rendezték) bajnokságnak adott otthont, miközben WTCC és kamionversenyeket is rendeztek itt. A Gazoo Racing csapatával, így a Toyotával pedig az új GR Supra első hivatalos sajtóbemutatója a közös kapocs.

Éppen ezért minden egyes különleges darabban, az utas előtti szénszálas elemre rögzített plakettre a sorszám mellett a Yarama versenypálya körvonalát is felskiccelték.

A meghajtásról természetesen kizárólag az erősebbik, vagyis 3 literes, 340 lóerős sorhatos turbómotor gondoskodik. A nyolcfokozatú automataváltóval szállított csúcs vasak a rajtautomatikával együtt 4,3 másodperc alatt pattannak fel százra, a szemgúvasztó lassulásról pedig négydugattyús, könnyűfém féknyergekkel felszerelt, 348 mm átmérőjű, hűtött első Brembo féktárcsák gondoskodnak. Persze ezeket az egyedi Supra modelleket is megtömték mindenféle elektronikus őrangyallal – van itt egyebek mellett ütközést megelőző biztonsági rendszer gyalogos-, és nappali kerékpáros-felismeréssel, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer kormányzási asszisztenssel, adaptív intelligens sebességtartó automatika stop-and-go funkcióval, vagy adaptív világítás- és távfény-szabályozás is. Az új Toyota GR Supra Jarama Racetrack Edition már márciusban megérkezik Európába, igaz, csak kiválasztott piacokra visznek belőle. De, mivel az első A90 Edition is egy szerencsés magyar vásárlóhoz került, talán van esélyünk, hogy a Toyota ismét gondol Magyarországra is.

Toyota GR Supra Yarama Racetrack Edition részletei
Újabb gyűjteménybe való GR Supra kerül az utakra. A legjobban felszerelt változatokon alapuló Jarama Racetrack Edition-ből mindössze 90 darabot készítenek. Minden egyes darabját sorszámozzák, ahogy azt a 2019-es első szériából készült A90 Edition-nél is tették. Fotók: Toyota