Döntős az új Honda Jazz

Az AUTOBEST zsűrije a 2021-es modellév legjobb európai vételei közé sorolta a Honda Jazz e:HEV-t, így a kizárólag hibrid hajtással kapható típus bejutott a döntősök közé.

Honda Jazz e:HEV
Fotó: Honda

Az AUTOBEST döntőbizottságát 31 ismert és elismert európai szakíró alkotja, rájuk hárul a feladat, hogy eldöntsék, mely modell lehet a leginkább ideális az öreg kontinens lakóinak. A Honda Jazz mellett az új Citroën C4, a Dacia Sandero, a Peugeot 2008, a Seat Leon, a Škoda Octavia és a Toyota Yaris lettek az AUTOBEST 2021 „Best Buy Car of Europe” döntő résztvevői. November elején, kétnapos ausztriai tesztelésen ül ismét a világ 31 országából érkezett szakújságíró a jelölt autók volánjai mögé, hogy eldöntsék, melyik négykerekű kapja meg a rangos címet. A végeredményt viszont csak december közepén osztják meg, az immár 20. díjátadó ünnepséget pedig 2021 elején tartják. Az, hogy a Honda Jazz ott a finalisták között, különösen nagy jelentőségű. Ez ugyanis a harmadik alkalom, hogy Honda is bejutott az AUTOBEST legjobbjai közé. Eddig csak a HR-V-nek (2016-ban) és a Civic-nek (2018-ban) sikerült. A tervek szerint a közeljövőben újabb elektromos üzemmódra képes Hondák érkeznek, így 2022-re teljes lehet a távol-keleti vállalat EV-kínálata az európai piacon.

Honda Jazz e:HEV és Jazz Crosstar e:HEV
Az új Honda Jazz e:HEV és Jazz Crosstar e:HEV páros kizárólag hibrid hajtással készül. A mozgatást két kis méretű villanymotorra, valamint egy 1,5 literes i-VTEC egységre bízták, az erőátvitelről pedig fix áttételű nyomatékelosztó gondoskodik. Energiaforrásként lítium-ion akkumulátorcsomag szolgál minden új Honda Jazz-ben. Fotók: Honda